Sastavljaju pismo

Vučić: Jedna važna zemlja se na najbrutalniji način miješala u izbore

"Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 tisuća glasova bivšeg režima, ali 1.8 milijuna glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda bit će poštovana", rekao je Vučić.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2023. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da državni organi Srbije sastavljaju "važno pismo o uplitanju i miješanju jedne važne zemlje u izborni proces Srbije na najbrutalniji način".

"To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti cijelom svijetu, da se vidi kako se provodi takva vrsta miješanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj neovisnoj zemlji", rekao je Vučić novinarima u Vrbasu. "Kada je riječ o gradskim izborima, vjerojatno ćemo, ako lista Branimira Nestorovića ne podrži nikoga, ponovno ići na glasanje, dok će parlament vrlo brzo biti konstituiran", naglasio je Vučić.

Istaknuo je da su izbori u nedjelju bili do sada najčišći i najpošteniji i da nikada nije dobio više čestitki iz inozemstva. Opoziciji je poručio da se uozbilji i pripremi za važne lokalne izbore na proljeće.

"Ja poštujem svaki glas, gotovo 900 tisuća glasova bivšeg režima, ali 1.8 milijuna glasova koje smo dobili mi. Izborna volja naroda bit će poštovana", rekao je Vučić, a prenosi Index.hr.

On je rekao da se opozicija ponaša kao dijete koje se igra pa traži beogradske izbore, pa sve izbore ponovno.

"Svi znate da pričaju gluposti, ni na jednom zapisniku u Beogradu nemaju primjedbe, zato što su očekivali pobjedu. Gdje je nestalo onih 40.000 glasača iz RS-a? Na kraju ih nije bilo ni 6000, kao u vrijeme kad su im oni dali dvojno državljanstvo i mogućnost da glasaju", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

Dodao je da je najljepšu čestitku dobio od francuskog predsjednika Emanuela Macrona, ali i da, budući da izbori nisu predsjednički, europski službenici čekaju završetak cijelog izbornog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close