Obećanja

Vučić: Povećat ćemo plaće za 10 posto

Vučić je obećao da će sljedeće godine posebna pažnja biti usmjerena na dvije oblasti – obrazovanje i zdravstvo.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2023. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić je u svom prvom izravnom službenom postizbornom obraćanju u svojstvu šefa države najavio od 1. siječnja veće plaće za 10 posto, mirovine za 14,8 posto i minimalac preko 47.000 dinara (785 KM).

Vučić je obećao da će sljedeće godine posebna pažnja biti usmjerena na dvije oblasti – obrazovanje i zdravstvo.

"Uložit ćemo mnogo više novca"

"Uložit ćemo mnogo više novca i vjerojatno ćemo mnogo toga mijenjati, to se neće odnositi na povećanje prihoda, mada će biti i toga i to značajnije u odnosu na druge sektore. Radit ćemo na ulaganje u dualno obrazovanje koje se pokazalo kao prednost", rekao je Vučić u nedjelju na konferenciji za novinare, koju su prenijeli srbijanski mediji.

On je kazao kako će mnogi dobiti posao u zdravstvu.

"Moramo da pokažemo brigu prema ljudima. Ne možemo samo da izgradimo zidove, a da u njima nema mamografa, skenera ili ultrazvuka. Počinjemo izgradnju BIO4 kampusa na Torlaku. Moramo da radimo i na znanstveno-tehnološkim parkovima", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije izjavio je da je posebno ponosan na činjenicu što su od rebalansa proračuna prihodi veći za 300 milijuna.

On je rekao da je stopa deficita 2,3 do 2,4 posto i da su to izuzetno važni i dobri rezultati.

"Stopa javnog duga ne prelazi 52 posto što nam ostavlja širok i važan prostor da napredujemo", rekao je Vučić.

O Kosovu

Kazao je da Priština i dalje krije obdukcione nalaze ubijenih Srba u Banjskoj.

"Protekla su tri mjeseca, a obitelji, odvjetnici stradalih Srba nisu dobili nalaze obdukcije Stefana Nedeljkovića, Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića. Govorili su da je obdukcija izvršena, ali ne i tko ju je izvršio. Rekli su da će doći na vrijeme, a obitelji nisu dobile nalaz. Zašto? Kurti je kritizirao specijalce da ništa nisu uradili u Banjskoj i da su ubili trojicu Srba iz snajpera iz daljine, baš kako smo upozoravali europsku i svjetsku javnost. To su ljudi i tražit ćemo da se ispita kako su i zašto hladnokrvno pobijeni", kazao je Vučić.

Podsjetimo, u Srbiji su 17. prosinca održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Kako su beogradski mediji prenosili, čitav izborni proces pratile su brojne nepravilnosti, pa se u Beogradu od 18. prosinca, dan nakon izbora, održavaju prosvjedi ispred zgrade Republičkog izbornog povjerenstva.

Za danas je najavljen i veliki prosvjed ispred zgrade RIP- a, a studenti su najavili za ponedjeljak u 11 sati prosvjed ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a potom i blokadu na dvije lokacije.

Kopirati
Drag cursor here to close