Županijsko tužiteljstvo ŽZH

Još dva mjeseca pritvora osumnjičenom za dvostruko ubojstvo u Grudama

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu zatražilo je produženje pritvora jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen.
Vijesti / Flash | 01. 09. 2022. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičenom J.J., zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva dvije osobe i dr. kaznenih djela, produžen je pritvor, odlučilo je Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu.

Odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu od dana 26. kolovoza2022. godine Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je za još dva mjeseca pritvor osumnjičenom J.J. (1972.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva dvije osobe, kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu zatražilo je produženje pritvora jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, i to opasnost od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanje opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Osumnjičeni J.J. (1972.) se sumnjiči da je dana 4. kolovoza 2022. godine počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M.G. i V.B., kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba u zakonom propisanom roku Vrhovnom sudu FBiH. Žalba ne zadržava izvršenje ovog Rješenja, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close