Zna sve iz prve ruke

Izetbegović tvrdi da do sada nitko nije umro na malininom respiratoru

''Ja to znam iz prve ruke jer mi je supruga generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović'', kazao je Izetbegović.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 16:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović je nakon današnje sjednice Doma naroda govorio o aferi „respiratori“ tvrdeći da nitko u BiH nije do sada umro na tom respiratoru jer opslužuju relativno lakše pacijente.

''To su respiratori koji ne mogu opslužiti najteže pacijente, takvih je 20 do 30 posto u izolatoriju, a onih 60, 70 i 80 posto mogu opslužiti. Oni to i rade i ja to znam iz prve ruke jer mi je supruga generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović'', kazao je Izetbegović.

Očekuje da nakon godinu dana afere „respiratori“ nadležni organi kažu „što je s tim respiratorima“.

''Imaju veoma kontraverzne priče i to se koristi za jednu neutemeljenu, po meni, kampanju za postizanje političkih ciljeva na jednoj najbolnijoj temi. Veoma je neljudski i ružno i nekorektno koristiti strah i paniku ljudi da bi se neki politički poen pribrao'', rekao je Izetbegović.

Prema informacijama iz Kineskog veleposlanstva konstatirano je da je u 40 zemalja otišlo 20.000 ovakvih respiratora i da nigdje nije bio problem osim u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close