Izaslanici izabrali povjerenstva

Izabrani članovi povjerenstva koje će bh. građani debelo plaćati

Skoro godinu nakon konstituiranja, državni izaslanici trebali su usvojili odluku o imenovanju članova stalnih povjerenstava Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Vijesti / Flash | 20. 12. 2019. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je danas, na redovnoj sjednici, Donio odluku o imenovanju članova stalnih povjerenstava tog doma – Ustavnopravnog povjerenstva, Povjerenstva za financije i budžet te Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije, javlja Fena.

Skoro godinu nakon konstituiranja, državni izaslanici trebali su usvojili odluku o imenovanju članova stalnih povjerenstava Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Za članove Ustavnopravnog povjerenstva izabrani su Asim Sarajlić (SDA), Amir Fazlić (SDA), Sredoje Nović (SNSD), Lazar Prodanović (SNSD) te Bariša Čolak i Lidija Bradara iz HDZ-a BiH.

Za članove Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, prometa i komunikacije izabrani su Amir Fazlić (SDA), Fahrudin Radončić (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), Mladen Bosić (SDS), Marina Pendeš (HDZ BiH) i Zlatko Miletić (DF), a za članove PovjerenstvA za financije i budžet Amir Fazlić (SDA), Denis Bećirović (SDP), Nikola Špirić (SNSD), Dušanka Majkić (SNSD), Lidija Bradara (HDZ BiH) i Marina Pendeš (HDZ BiH).

 Sastav povjerenstava  će se mijenjati 

Važno je istaknuti da će se sastav povjerenstava mijenjati kako se bude mijenjao i sastav Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Prva izmjena uslijedit će nakon što izaslanik i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bude imenovan za ministra sigurnosti BiH, jer je on kandidat za tu poziciju, prenosi Avaz..

Izaslanik Denis Bećirović predložio je da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti točka o utvrđivanju odgovornosti zbog toga što ovaj dom nije zasjedao od veljače, kad je konstituiran, ali većina nije prihvatila ovaj prijedlog.

Izaslanik Zlatko Miletić, u raspravi nakon što su iščitani prijedlozi, kazao je da njega nitko nije pitao želi li biti član povjerenstva u koju je predložen te je zamolio da se to ne ponavlja ubuduće, jer se time, kako je naveo, "krše Kodeks i Poslovnik Doma".

Ostalo je još da Zastupnički dom PSBiH i Dom naroda PSBiH izaberu članove zajedničkih povjerenstava oba doma Parlamentarne skupštine BiH i članove povjerenstva u međunarodnim organizacijama. Zajednička povjerenstva domova su Zajednička povjerenstva za obranu i sigurnost, Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e, Zajedničko povjerenstvo za ekonomske reforme i razvoj, Zajedničko povjerenstvo za europske integracije i Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close