Pohvalno?

Dom naroda o transparentnosti: Zakoni su objavljeni na web stranici

Da je kompromis ključan u svim političkim procesima složila se i Kathleen Kavalec, voditeljica Misije OESS-a u BiH, priopćeno je.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2019. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović i tajnik Doma Izmir Hadžiavdić, sastali su se u utorak u Konjicu s nedavno imenovanom voditeljicom Misije OESS-a u BiH, Kathleen Kavalec.

Razgovaralo se o dosadašnjoj  iznimno uspješnoj suradnji Misije i najvišeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH, kao i novim oblicima suradnje koji će unaprijediti zakonodavni proces i pomoći u procesu uključivanja građana u ovaj proces, priopćeno je iz Doma naroda FBiH.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Martinović poželio je veleposlanici Kavalec dobrodošlicu u BiH i Hercegovačko-neretvansku županije na čijoj teritoriji je održan sastanak te iznio svoje viđenje  političkog stanja u Federaciji BiH  i BiH  kao i načina moderniziranja rada Parlamenta Federacije BiH.

''BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i građana i njezin takav ustavni ustroj je potrebno poštovati.  Smatram da je kompromis ključna riječ za nastavak uspostave vlasti kao i političku stabilnost'', rekao je Martinović.

Foto: PR / Sastanak predsjedatelja Doma naroda i voditeljice Misije OESS-a

Da je kompromis ključan u svim političkim procesima složila se i Kathleen Kavalec, voditeljica Misije OESS-a u BiH, priopćeno je.

Sastanak s čelnicima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iskoristila je kako bi najavila nastavak suradnje s Domom naroda na jačanju kapaciteta ovog doma te donošenje zakona kojim bi se sankcionirao svaki oblik korupcije, spriječio i sankcionariao sukob interesa te aktivnije uključili građani u zakonodavni proces.

S tim je ciljem, navode, najavljeno skoro potpisivanje Memoranduma u suradnji Misije OESS-a u BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dokument koji je u završnoj fazi izrade i koji bi, prema najavama, trebao biti potpisan uskoro.

Već sad na službenoj internatskoj stranici Doma naroda dostupni su svi doneseni kao i zakoni i odluke koji su u proceduri što ovo zakonodavno tijelo po trasnsparentnosti izdvaja od većine drugih u BiH. Prostora za unaprijeđenje uvijek ima te je u tom kontekstu suradnja s Misijom OESS-a izuzetno važna, posebno imajući u vidu aktivnosti Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i obveze koje je zajedno sa Skupštinama županije preuzeo i ispunjava u procesu pridruživanja Europskoj uniji, priopćeno je iz Doma naroda FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close