Podrška gradonačelnici Karić

Isak: FUP aktivno radi na predmetu prijetnji Amira Gross Kabirija

"Policijski službenici Federalne uprave policije aktivno rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Amir Gross Kabiri uputio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić'', rekao je Isak.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak osudio je prijetnje koje je gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić uputio Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Group i potpredsjednik Zrinjskog.

"Policijski službenici Federalne uprave policije aktivno rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Amir Gross Kabiri uputio gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.

Uvjeren sam kako će policijski službenici Federalne uprave policije profesionalno, odgovorno i u brzom vremenskom razdoblju poduzeti radnje iz svoje nadležnosti, a sve kako bi se spriječilo nedopustivo zlostavljanje i uvrede kojim je izložena gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine", poručio je Isak.

Kaže da BiH i njen glavni grad, posebno uzimajući u obzir povijesni kontekst, nikada neće biti na krivoj strani povijesti.

"A stranim državljanima poput Amira Gross Kabirija treba biti dobro poznato kako su u našoj zemlji samo gosti i kako se moraju ponašati u skladu sa bosanskohercegovačkim zakonima", izjavio je Isak.

Gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić pružio je punu podršku u jasnom izražavanju svojih stavova, ljudskosti, ali i hrabrosti koju je pokazala, navodi se u reakciji ministra policije.

Podsjetimo, sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić podnijela je prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija zbog, kako navodi, prijetnji koje joj je uputio.

Nakon toga podršku su joj dale mnogobrojne organizacije, poput Židovske općine Sarajevo, udruženja generala u BiH, a potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo pozvao je FUP da istraži prijetnje.

Kopirati
Drag cursor here to close