Poziv

IGK: 9. siječanj obilježavati kao dan početka agresije na BiH

''Zatražimo od probosanske koalicije, posebno od međunarodne zajednice, konkretnu akciju kažnjavanja svih koji obilježavanjem tog datuma, kao dana entiteta Republika Srpska''
Vijesti / Flash | 02. 01. 2020. u 11:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK), Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) i Udruženje Logoraša 'Prijedor92' pozivaju organizacije i zajednice u Bosni i Hercegovini i dijaspori da 9. siječanj obilježe kao početak agresije i genocida u Bosni i Hercegovini.

''Masovnim obilježavanjem devetog siječnja kao dana početka agresije i genocida u Bosni i Hercegovini pošaljimo jasnu poruku antibosanskoj koaliciji da znamo šta su povijesne i pravne činjenice o tom sramnom datumu. Zatražimo od probosanske koalicije, posebno od međunarodne zajednice, konkretnu akciju kažnjavanja svih koji obilježavanjem tog datuma, kao dana entiteta Republika Srpska, direktno rade ne samo protiv države Bosne i Hercegovine, već i protiv mira i sigurnosti u svijetu, protiv Europske unije, NATO-a, Ujedinjenih nacija'' - navodi se u priopćenju koje potpisuju Institut za istraživanje genocida Kanada, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Udruženje Logoraša ''Prijedor92''.

Podsjećaju da je, Ustavni sud Bosne i Hercegovine, donio odluku kojom je Zakon o blagdanima Republike Srpske proglašen neustavnim.

''Nepoštivanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je direktni atak na državu Bosnu i Hercegovinu, ali i na Europsku uniju, Ujedinjene nacije i međunarodni poredak, te mir i sigurnost u svijetu'' - naglašava se.

Kopirati
Drag cursor here to close