Zapovijed stožera

Hotel Stella u Neumu postaje izolatorij

U suradnji s nadležnom veterinarskom stanicom, navode, provode se mjere dezinfekcije javnih ustanova.
Vijesti / Flash | 31. 03. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici stožera civilne zaštite općine Neum održanoj u ponedjeljak zapovjednik stožera Živko Matuško nazočne je upoznao s aktivnostima koje navedeni stožer provodi na teritoriju općine Neum, priopćeno je u utorak iz Općine Neum.

Ravnatelj doma zdravlja Neum Pero Pavlović podnio je izvješće o dosadašnjim aktivnostima koje je provela ta ustanova sukladno zapovijedima općinskog, županijskog i federalnog stožera civilne zaštite. Istaknuto je da je uspostavljen trijažni punkt, te je osigurana posebna ambulanta za osobe sa simptomima koronavirusa (Covid-19). Ravnatelj je naglasio da nitko od osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije zasada nema simptoma virusa, te se svi uredno javljaju liječniku.

Foto: Općina Neum / Sjednica stožera civilne zaštite

Predstavnik Crvenog križa Neum Milan Njavro u svom izvješću je naglasio kako je Crveni križ u suradnji sa stožerom civilne zaštite općine Neum i povjerenicima mjesnih zajednica  obišao  sve starije i potrebite osobe na području Općine Neum, te su im dostavljeni paketi osnovnih namirnica.

U suradnji s nadležnom veterinarskom stanicom, navode, provode se mjere dezinfekcije javnih ustanova.

Iz policijske stanice Neum istaknuto je da se izrečene zabrane na području općine uredno provode, te da su zabilježena tek sporadična kršenja od neodgovornih pojedinaca.

Iz jedinice Granične policije Neum nazočne su izvijestili o stanju na graničnim prijelazima, kontrolama koje se provode, kao i načinu kontrole tranzita kroz Neum. Istaknuto je da se poseban naglasak stavlja na kontrolu ulaska u Neum iz unutrašnjosti.

Foto: Općina Neum / Sjednica stožera civilne zaštite

Stožer je donio odluku da se sve do sada donesene zapovjedi  i preporuke produžuju na još 15 dana, odnosno do 15. travnja 2020. godine.

Prema zapovjedi županijskog stožera civilne zaštite, općinski stožer donio je odluku da će se, u slučaju širenja epidemije, dio smještajnih kapaciteta hotela ''Stella'' stavit u funkciju izolatorija za lakše i srednje teške bolesnike.

Na kraju sastanka, zapovjednik stožera Živko Matuško istaknuo je zadovoljstvo provedenim mjerama i aktivnostima općinskog stožera, koordinacijom između Stožera, Doma zdravlja, policije, Crvenog križa i drugih službi uključenih u rad stožera. Posebno se zahvalio građanima općine Neum na pridržavanju svih izdanih mjera, preporuka i zapovijedi, priopćeno je iz Općine Neum.

Kopirati
Drag cursor here to close