Glamoč

Prvi slučaj virusa korona u Hercegbosanskoj županiji

Vijesti / Flash | 31. 03. 2020. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac iz Glamoča prvi je slučaj zaraze korona virusom u Hercegbosanskoj županiji.

Kako doznajemo, muškarac se 28. ožujka javio na banjalučki UKC sa simptomima upale pluća da bi mu 30. ožujka utvrđeno prisustvo virusa.

Ova županija do sada nije imala slučajeva zaraze a bolnica u Livnu upućivala je apele za pomoć budući da je bila neopremljena za ovakve situacije pa su građani prikupljali pomoć.

U međuvremenu, objavljena je nova Zapovijed Županijskog stožera kojima se produžuju do daljnjega primjene zapovijedi.

Naime, danas je Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije na svojoj 8. izvanrednoj sjednici donio sljedeću Zapovijed kojom se zapovijeda obustava javnog, linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika u cestovnom prijevozu na području Hercegbosanske županije, koja se primjenjuje do daljnjeg.

Idana je zapovijed općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da osiguraju trijažne punktove (šator, kontejner ili drugi prikladan prostor) sa sanitarnim upitnicima, prije ulaska osoba u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite, primjenjuje se do daljnjeg.

Također zabranjuje se kretanje osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Hercegbosanske županije, te se primjenjuje se do daljnjeg.

Kopirati
Drag cursor here to close