Da poruke urode plodom

Herceg s francuskim veleposlanikom o planovima i vizijama razvitka HNŽ-a

Veleposlanik Delmas zahvalio je Hercegu na čestitkama i srdačnom prijemu, poručivši kako Republika Francuska i BiH imaju dugu i korektnu suradnju koju vrijedi nastaviti razvijati.
Vijesti / Flash | 17. 10. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg danas je u nastupni posjet primio NJ. E. Françoisa Delmasa, novoimenovanoga veleposlanika Republike Francuske u BiH, s kojim je razgovarao o aktualnim zbivanjima u HNŽ-u, BiH i širemu okruženju, između ostaloga i o mogućim negativnim utjecajima migracijskih i aktualnih svjetskih sigurnosnih rizika na društvo u BiH.

Čestitavši veleposlaniku Delmasu na preuzimanju odgovorne dužnosti, Herceg se prisjetio činjenice da je upravo Francuska bila prva država koja je, nakon osamostaljenja BiH, otvorila svoje veleposlanstvo u Sarajevu. Delmasu je ovom prigodom zaželio dobrodošlicu u Mostar i HNŽ, iskoristivši susret kako bi ga upoznao s prednostima i mogućnostima kojima ovo podneblje raspolaže, a koji mogu biti prostorom za unaprjeđenje suradnje dviju zemalja, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Osvrnuvši se na važna aktualna zbivanja u političkom životu u Županiji i BiH, prvi čovjek županijske vlade svojemu je gostu govorio o planovima i vizijama razvitka HNŽ-a, istaknuvši važnost ukupnoga euroatlantskog puta BiH za stabilizaciju i napredak zemlje u cjelini.

''HNŽ i BiH u cjelini pogodno su područje za snažniji investicijski angažman francuskoga gospodarstva, za snažnije povezivanje na turističkomu planu, što prati razvitak i prometne povezanosti, prije svega uspostave novih zračnih linija koje bi povezale neka od svjetski poznatih francuskih odredišta s Mostarom. Vjerujem u potencijal koji sobom nosi nova osoba na čelu francuskoga veleposlanstva u BiH i svakako mi je želja da poruke koje odašiljemo dođu na prave adrese u Republici Francuskoj i urode plodom'', komentirao je Herceg.

Veleposlanik Delmas zahvalio je Hercegu na čestitkama i srdačnom prijemu, poručivši kako Republika Francuska i BiH imaju dugu i korektnu suradnju koju vrijedi nastaviti razvijati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close