Sastanak

Herceg obećao pomoć mostarskim firmama koje su nastradale u požaru

Riječ je o tvrtkama Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco koje zajedno imaju gotovo 260 djelatnika.
Vijesti / Flash | 05. 10. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, županijski ministar gospodarstva Željko Laketić i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Marko Arapović, sa suradnicima, primili su danas predstavnike četiriju tvrtki čiji su proizvodni pogoni nedavno teško nastradali u požaru na jugu Mostara, na prostoru naselja Rodoč.

Riječ je o tvrtkama Ferro Keš, EMKON Mostar, MRM Export Import i Premier Febeco koje zajedno imaju gotovo 260 djelatnika.

"Šteta je iznimno velika. Vatra je progutala gotovo 10.000 četvornih metara krova, cjelokupnu proizvodnu infrastrukturu sa strojevima i drugom opremom pogonskih prostora Ferro Keša, EMKON-a i tvrtke Premier Febeco te čak 32 nova vozila, dizalice i skladišnu opremu tvrtke MRM. S obzirom na činjenicu da je riječ o proizvodnim poduzećima i da su za obnovu naše proizvodnje i spašavanje radnih mjesta potrebna iznimno velika financijska sredstva koja samostalno ne možemo osigurati, računamo na potporu svih razina vlasti", kazali su predstavnici nastradalih tvrtki, zahvalivši se na prijemu jer je riječ o njihovu prvom službenom sastanku s predstavnicima institucija vlasti uopće nakon same tragedije.

Predsjednik Herceg i ministar Laketić iskazali su puno razumijevanje za tragediju koja je pogodila ova poduzeća i njihove zaposlenike, obećavši kako pomoć neće izostati.

"Svakako ćemo nastojati osigurati određena financijska sredstva za ovu namjenu u skorašnjim Izmjenama i dopunama Proračuna koje će se naći pred skupštinskim zastupnicima. Također, zbog strateške važnosti ovih četiriju poduzeća za industriju HNŽ-a, osobito s obzirom na broj ugroženih radnih mjesta, odmah ćemo uputiti i inicijativu prema Civilnoj zaštiti HNŽ-a, ali i prema višim razinama vlasti odnosno prema Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH da se neodgodivo i konkretno uključe u saniranje posljedica ovoga velikog požara i što žurnije osposobljavanje opožarenih proizvodnih pogona za rad", poručio je predsjednik Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close