Priopćenje

HDZ 1990 traži od Vlade HNŽ dogovor sa sindikatima obrazovanja radi izbjegavanja štrajka

Klub zastupnika HDZ 1990 je zatražio od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da prime na razgovor sindikate obrazovanja s ciljem postizanja dogovora kako bi se izbjegao najavljeni štrajk čime bi školska godina ušla u ljeto.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2024. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije zasjedala je u petak, 16.veljače 2024. godine. Sjednica je bila izvanrednog karaktera, iako dnevni red ničim nije ukazivao na izvanredno stanje, navode u priopćenju iz HDZ 1990.

Ističu da se radilo se o dokumentima koji se redovno trebaju donijeti svake godine.

Naime, na Skupštini su razmatrani prijedlog Proračuna i Zakona o izvršavanju proračuna HNŽ; prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ; te nacrta dopune Prostornog plana Hercegovačko-neretvanske županije.

Sazivanje izvanredne, a ne redovne sjednice Skupštine, navode iz ove stranke, može se protumačiti isključivo kao pokušaj sužavanja prostora za konstruktivno djelovanje opozicije na navedene prijedloge.

Klub zastupnika HDZ-a 1990 uputio je Skupštini nekoliko amandmana kojima bi se osigurala sredstva za J.P. Šume Hercegovačko-neretvanske d.o.o.; dodatnih milijun KM za znanost i mlade znanstvenike; 12 milijuna KM kao pomoć zaposlenima koji plaću primaju iz proračuna; te da se stipendije studentima povećaju za 1,7 milijuna KM.

Ističu kako je vladajuća većina odbila je sve predložene amandmane i usvojila predloženi proračun prema vlastitim zamislima.

Klub zastupnika HDZ 1990, istiću, je zatražio od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije da prime na razgovor sindikate obrazovanja s ciljem postizanja dogovora kako bi se izbjegao najavljeni štrajk čime bi školska godina ušla u ljeto.

''HDZ 1990 će kroz skupštinsko djelovanje nastaviti zalaganje za sve skupine društva za koje vladajući nemaju sluha, a naša borba odbijanjem naših inicijativa neće prestati, nego nam dati motiva da još kvalitetnije pristupimo izradi rješenja za nagomilane društvene probleme naše županije'', stoji u priopćenju ove stranke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close