Poruke mržnje

Grad prebojao zid u Vrapčićima: Hoće li ovaj put ostati bijel?

Načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja izdala je nalog i cijeli zid je prebojen u bijelo.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2023. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prebojan je zid u prigradskom mostarskom naselju Vrapčići, a na kojemu su bile ispisane poruke mržnje upućene Hrvatima. 

Sve u bijelo 

Naime, načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja izdala je nalog i cijeli zid je prebojen u bijelo.

Podsjetimo, riječ je o zidu na kojemu iznova 'niču' grafiti mržnje prema Hrvatima. Posljednji slučaj dogodio je se prije tjedan dana kada su huligani otišli korak dalje te ostavili poruku i na cesti u Mikulića ulici.

Grafite mržnje prebojali su vijećnici HRS-a u Gradskom vijeću Mostara.

"Iako je u više navrata zadnjih dana u komunalne službe grada otišao zahtjev za uklanjanje uvredljivih grafita u naselju Vrapčići, komunalne službe su se oglušile na isto. S toga smo se odlučili mi uzeti kantu boje u ruke i otići prefarbati uvredljiv grafit", priopćeno je ranije iz Hrvatske republikanske stranke.

Iz HRS-a su naveli da "ako po medijima promoviramo 'Mostar koji se budi' onda to moramo pretočiti u životnu praksu koja je u potpunosti drukčija od PR-a vladajućih".

Račun Gradu

"Ignoriranje službenih zahtjeva od strane komunalnih službi koje su odgovorne za tzv. lijevu obalu grada, po tko zna koji put pokazuje kako u praksi imamo dva Mostara: jedan Marija Kordića, drugi Salema Marića", naveli su tada iz HRS-a te dodali:

Foto: Čitatelj / Grad prebojao zid u Vrapčićima

"Budući da su komunalne službe odlučile ignorirati svoj posao i dopustiti da grafiti uvredljivog karaktera ostanu više dana ispisani na zidu, mi smo ih danas prefarbali. Budući da se radi o cesti lokalnog karaktera, dakle, pod ingerencijom grada, račun ćemo ispostaviti Gradskoj upravi".

Podsjetimo, čitatelji portala Bljesak.info ispričali su kako pisanje grafita mržnje traje godinama te naveli kako Mjesna zajednica ništa nije uradila po tom pitanju.

"Što očekivati sutra? Da će nam doći i na kuće pisati grafite ili slupati automobil ili nešto slično... Nitko se ne bavi time", kazali su za Bljesak.info zabrinuti čitatelji.

Grad Mostar je u siječnju 2022. godine prefarbao je uvredljive grafite. Godinu dana kasnije, na više mjesta napisan je isti tekst koji je Grad prefarbao.

Kopirati
Drag cursor here to close