Zamjenik ministra obrane

Galić protiv Komšićevog imenovanja generala: Ponovno djeluje i odlučuje na štetu Hrvata

"Komšić je samoinicijativno iskoristio položaj i mimo stava koji je usuglašen na nivou Ministarstva obrane BiH i ZS OS BiH".
Vijesti / Flash | 28. 11. 2023. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane kao jedini zakoniti predlagač kandidata za popunu generalskih pozicija dostavilo je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine popis usuglašenih generala, odnosno brigadira za novu strukturu generalskog zbora OS BiH.

Međutim na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH bez suglasnosti i prijedloga Ministarstva obrane BiH zanemaruje, možda i druge zakonite starosne dobi za kandidate iz reda drugih naroda i iste postavlja na dužnosti dok u slučaju kandidata za generalske pozicije iz reda hrvatskog naroda mimo prijedloga Ministarstva obrane i bilo kakvog pojašnjenja vrši potpunu politizaciju izborom brigadira Martina Propadala i na nezakonit način "grubo" kršeći zakon o službi istog postavlja na poziciju zapovjednika zapovjedništva za potporu formacijskog čina general-bojnika, pri tome zanemarujući prijedlog Ministarstva obrane BiH, profesionalni razvoj i reference imenovanog u obavljanju zapovjednih i drugih dužnosti ne tražeći pri tome od Ministarstva obrane da dostavi prijedlog novog kandidata ukoliko je već iz političkih i nezakonitih razloga odlučilo izvršiti ovo imenovanje.

Iako su mnogi mediji, koji djeluju na području BiH u ponedjeljak prenijeli novi sastav generalskog zbora OS BiH, onakav kakav je usuglašen u Ministarstvu obrane BiH te, kako je već rečeno, poslan u Predsjedništvo na usvajanje, samo nekoliko sati kasnije, u javnosti su se ipak pojavile drugačije informacije, koje su pravovaljane, svi predloženi Bošnjaci i Srbi su i imenovani, ali Hrvati nisu, podsjetimo, onako kako je usuglašeno u MO BiH.

Komentirajući ovo, zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić izjavio je da je na štetu Hrvata obavljen izbor generala na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva budući kako je Željko Komšić ponovno nezakonito djelovao i postavio jednoga svog kandidata za generala, iako za to nije imao uvjete te dodao:

"Ovakva izmjena i izbor je samo na štetu Hrvata. Komšić je samoinicijativno iskoristio položaj i mimo stava koji je usuglašen na nivou Ministarstva obrane BiH i ZS OS BiH, predložio za generala kandidata, koji nije usuglašen u Ministarstvu obrane, odnosno, kojeg nisam ja predložio. To je izvedeno mimo zakonske procedure".

Galić još jednom ističe, "Komšić je ovdje napravio presedan u bh. vojci, jer je imenovao generale na štetu Hrvata".

Kopirati
Drag cursor here to close