Posjet

Galić se sastao s generalom Cottereauom: Važno nam je povjerenje u EUFOR

Za BiH od velikog značaja produženje misije EUFOR-a u našoj zemlji.
Vijesti / Flash | 09. 11. 2023. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić 9. studenog 2023. godine u posjet je primio operativnog zapovjednika snaga Europske unije za operaciju ''Althea'' - EUFOR, generala Huberta Cottereauoa, koji je ujedno i zamjenik načelnika stožera (VCOS) Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga za Europu (SHAPE) u Monsu.

Zamjenik ministra Galić je izrazio zahvalnost generalu Cottereau na pomoći i potpori koju Europska unija i snage EUFOR-a u BiH pružaju Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Istaknuo je da je za BiH od velikog značaja produženje misije EUFOR-a u našoj zemlji.

''Hvala vam na potpori i praćenju situacije u našoj zemlji. Važno nam je povjerenje u misiju EUFOR-a, koja je važan faktor sigurnosti, kako u BiH, tako u okruženju. Kao svaka država koja želi biti članica NATO-a, tako i BiH želi da stavi svoje kapacitete NATO alijansi. Nastavit ćemo u tom pravcu kada je u pitanju deminiranje, ali i druge misije'', kazao je Galić. On se, također, zahvalio i na pomoći koju je EU donirala Oružanim snagama BiH.

General Cottereauo još jednom je naglasio da je misija Althea EUFOR tu kako bi osigurala stabilno i sigurno okruženje u BiH

Kopirati
Drag cursor here to close