Mektić i Guillaume Rousson

Francuska će donirati BiH opremu za balističku analizu oružja i streljiva malog kalibra

Sastanak ministra Mektića i veleposlanika Francuske Guillaume Roussona
Vijesti / Flash | 05. 03. 2019. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s veleposlalnikom Francuske Guillaume Roussonom s kojim je razgovarao o jačanju kapaciteta i suradnje u borbi protiv ilegalne trgovine oružjem.

Francuska će u cilju jačanja kapaciteta policijskih agencija donirati opremu za balističku analizu oružja i streljiva malog kalibra. Nova oprema kao i edukacija kadrova u značajnoj mjeri će unaprijediti kapacitete policijskih agencija u ovoj oblasti.

Također, istaknuto je da je za efikasnu borbu  protiv ilegalne trgovine izuzetno važna i bilateralna suradnja i razmjena informacija. Ministar Mektić i veleposlanik Rousson zbog toga su danas razgovarali i o tijeku započetih pregovora za potpisivanje tehničkog sporazuma o suradnji između dvije države u borbi protiv krijumčarenja oružja malog kalibra.

Na kraju, veleposlanik Russon se zahvalio za uručeno javno priznanje Ministarstva sigurnosti BiH za pomoć razvoju sustava zaštite i spašavanja u BiH te najavio će Francuska nastaviti jačanje suradnje u ovoj oblasti.

Kopirati
Drag cursor here to close