Sigurnost u HNŽ-u

Bevanda o sigurnosti: Nismo najgori kanton u Federaciji

Ne postoji dan kad se u Mostaru ne dogodi pljačka, a županiju su ovog mjeseca, u samo tri dana potresla dva ubojstva.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 02. 2019. u 11:14 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Slađan Bevanda

''Nismo najgori kanton u Federaciji. Mi smo čak jedan od boljih kantona sasvim sigurno ako se pogledaju statistike, ako se pogleda realno stanje u županiji i drugim županijama'', izjavio je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije upitan da prokomentira sigurnosno stanje.

Naime, Mostar i područje županije u posljednje vrijeme stalno su u rubrikama crnih kronika. Ne postoji dan kad se u Mostaru ne dogodi pljačka, a županiju su ovog mjeseca, u samo tri dana potresla dva ubojstva. Ministar kaže kako policija sve drži pod kontrolom.

''Doduše, u zadnje vrijeme su se pojavile određene grupe koje rade razbojstva. To se pojavi svako neko vremena. Policija intenzivno radi na tom problemu i sasvim je sigurno da će je uskoro staviti pod nadzor'', rekao je Bevanda.

Na sigurnost se osvrnuo i premijer HNŽ-a Nevenko Herceg rekavši kako se Vlada trudi kad ej u pitanju MUP te da je nedavno primljeno 80 novih djelatnika, da se priprema prijem novih 100 policajaca te da je osiguran novac za nove odore i oružje kao i da će se obnavljati policijske postaje.

Kopirati
Drag cursor here to close