Županijski sud

Dvojici Mostaraca određen pritvor zbog razbojstava i teških krađa

Kaznena djela Teške krađe počinili na način da su podesnim sredstvom provaljivali u unutrašnjost objekata, te iz kasa otuđivali novac.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2021. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 27.12.2021. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec Kenanu Zukanoviću zv. ''Ruske'' (1997.), iz Mostara i Alenu Mujkanoviću (2000.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili dva kaznena djela Razbojstva i jedno kazneno djelo Teške krađe, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo.

Djela su počinjena dana 09.12.2021. godine i dana 20.12.2021. godine na štetu ljekarne ''Lupriv Plus'', u ulici Kardinala Stepinca br. 17, u Mostaru i dana 24.12.2021. godine na štetu ljekarne ''Tilia'', na Trgu Ivana Krndelja br. 28, u Mostaru, dok je osumnjičeni Kenan Zukanović sam počinio dva kaznena djela Teške krađe i to dana 11.12.2021. godine na štetu supermarketa ''Brojler'' u ulici Maršala Tita br. 57, u Mostaru i dana 23/24.12.2021. godine na štetu ''IC štamparije Mostar'' u ulici Maršala Tita br. 96, u Mostaru, kojim prilikama su otuđivali novac iz kasa.

Osumnjičeni su kaznena djela Razbojstva počinili uz prijetnju da će izravno napasti na život i tijelo uposlenih djelatnica, te uz uporabu opasnog oruđa-noža od njih zahtijevali predaju novca koji su protupravno pribavili za sebe, dok su kaznena djela Teške krađe počinili na način da su podesnim sredstvom provaljivali u unutrašnjost objekata, te iz kasa otuđivali novac.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kaznena djela, a za ta kaznena djela se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Kopirati
Drag cursor here to close