Sjednica

Dom naroda usvojio strategiju zapošljavanja

Izaslanici su na sjednici potvrdili dvije strategije.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2023. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je pod predsjedanjem Tomislava Martinovića održao redovitu sjednicu na kojoj je uz ostalo, usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o financijskom konsolidiranju gospodarskih društava u Federaciji BiH.

Ovim je zakonom produžen rok za prijavu i konsolidaciju gospodarskih društava u Federaciji BiH do 31.12.2027. godine.

Izaslanici su potvrdili i dvije strategije. Prva je Strategija zapošljavanja u Federaciji Bosne i Hercegovine (2023-2030.) Strategiju su izradili Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Medunarodna organizacija rada (MOR) uz potporu drugih nadležnih institucija.

Prilikom izrade ovog dokumenta sagledani su ključni pokazatelji trzišta rada kao i politike zapošljavanja institucija nadležnih za tržiste rada. Strategijom se uvodi novi moderniji pristup zapošljavanju, osobito mladih, a novi način u pristupu zapošljavanju kao pilot projekt trenutačno se provodi u općinama Čitkuk i Visoko.

Izaslanici su usvojili i Strategiju zaštite okoliša za razdoblje 2022.-2023. te Strategiju upravljanja vodama za isto razdoblje. U nastavku sjednice izaslanici su primili k znanju nekoliko izvješća o zaduženju Federacije BiH.

Sjednica je održana u zgradi Parlamenta Federacije BiH, uz zahtjev predsjedatelja ovog doma Tomislava Martinovića za žurnim otklanjanjem problema sa dvoranom za zasjedanje kako bi se omogućio nesmetan rad Parlamenta Federacije BiH, koji u zgradi na adresi Hamdije Kreševljakovića br.3. ima kontinuitet zasjedanja dug skoro 30 godina, priopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close