Zbog kiše

Parlament FBiH ide u podstanare

Zastupnički dom, otkazujući prije nekoliko dana sjednicu, naveo je da to čini iz sigurnosnih razloga nakon prokišnjavanja sale.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2023. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Parlament FBiH (arhiva)

Sedma redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bit će održana u utorak 28. studenog 2023. u 11 sati i to u u sali Općine Stari Grad Sarajevo, kako se navodi - zbog ''neophodnh tehničkih priprema''.

Napominje se i da Općina Stari Grad ne raspolaže svojim parkingom, te da zastupnici mogu koristiti parking na Skenderiji, priopćeno je iz Parlamenta FBiH u ponedjeljak popodne.

Podsjećamo i da je Zastupnički dom, otkazujući prije nekoliko dana sjednicu, naveo je da to čini iz sigurnosnih razloga nakon prokišnjavanja sale.

Pročitajte još

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Tomislav Martinović, najavio je danas kako će se obratiti Uredu visokog predstavnika u BiH zbog uvjeta u kojem zasjeda ovaj dom a sve zbog prokišnjavanja.

Naime, Martinović je rekao kako će se OHR-u obratiti zbog ''upitnih pravnih pokušaja Grada Sarajevo da uknjiži sebi imovinu, odnosno prostor gdje oba doma Federalnog parlamenta održavaju sjednice još od 1994. godine i gdje se odvija i današnje zasjedanje''.

''Ova situacija je razlog što u međuvremenu nije bilo građevinskih popravki u Sali'', kazao je Martinović povodom toga što je prije nekoliko dana došlo do prokišnjavanja u sali iznad stola za kojim rukovodioci Doma vode sjednice i zbog čega je tada odgođena sjednica. Martinović je danas kazao da je preostalih četiri petine sale, gdje sjede izaslanici, sigurno.

Povodom cijelog navedenog konteksta, zapitao se ometa li netko tendenciozno rad najvišeg zakonodavnog tijela Federacije. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close