Odluka donesena, ali ne i usvojena

Dok Sindikati najavljuju prosvjed Odluka o 1080 KM bez potpisa

Kako doznaje portal Bljesak.info, premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg Odluku nije potpisao.
Vijesti / Flash | 07. 12. 2022. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ-a donijela je prijedlog Odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći od 1080 zaposlenicima svih proračunskih korisnika u HNŽ-u. 

Kako doznaje portal Bljesak.info, premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg Odluku nije potpisao.

Prosvjedna šetnja 

Podsjetimo, prvobitna Odluka predviđala je iznos od 300 KM te je promijenjena u 1080 KM. Najavila je Koordinacija sindikata u HNŽ-u prosvjedni skup za 12. prosinac iza Gradske Vijećnice s početkom u 12 sati i 30 minuta.

Najavljena je i prosvjedna šetnja Bulevarom, Ulicom kneza Mihaila Viševića Humskog/Liska ulicom, preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ-a.

''Na prosvjedu ćemo koristiti pištaljke, trube i druga pomagala, a nosit ćemo transparente i sindikalne zastave. Pozivamo sve članove da se u što većem broju pridruže štrajku i prosvjedu. Zajedno smo jači!'', poručili su sindikalisti.

U ponedjeljak su i zdravstveni radnici najavili da izlaze na prosvjede ako ih Vlada HNŽ-a 'zaobiđe' prilikom davanja pomoći.

Deset godina 

''Svi zdravstveni radnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stupit će u prosvjede ako ih Vlada HNŽ-a izostavi iz odluke o jednokratnoj pomoći na prijedlog Federalne Vlade'', potvrdio je tada za Bljesak.info Ivica Anić predsjednik Sindikata SKB Mostar, jer bi tako ostali jedini koji neće dobiti pomoć.

Potvrdio je da zdravstveni radnici preko deset godina nisu dobili regres, ali ni božićnicu iako Zavod zdravstvenog osiguranja svake godine taj novac uplati. No, pozivajući se na zakon, ustanova koja posluje u minusu, nije dužna uplatiti radnicima taj novac.

U ''zraku'' je i odluka o jednokratnoj pomoći uposlenicima Grada Mostara za koje je predviđeno u rebalansu proračuna po 400 KM. No Gradsko vijeće zatražilo je očitovanje o toj odluci koje se još uvijk čeka. Prvotno je jedan gradski sindikat zatražio 300 KM da bi nakon pritisaka zatražili puni iznos ili 70 posto od 1080 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close