Reakcije bh. novinara

''Dodikovo izvinjenje je iskreno kao i njegov srednji prst''

''Ružno je reći, ali mi smo nekako navikli na taj njegov bahati odnos''.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sramno ponašanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika naišlo je na osude javnosti. Mnogi kažu kako je ovo Dodikovo ponašanje očekivano, što je, ističu, poražavajuće s obzirom na funkcije koje obavlja. S druge strane, za njegovo "iznuđeno izvinjenje novinarima" kažu: "Izvinjenje Dodika bilo je iskreno kao i njegov srednji prst". Novinari su ogorčeni.

''Dodik ima taj bahati odnos prema novinarima koji ne klimaju glavom i ne slažu se onim što govori. Na pitanja koja mu nisu prihvatljiva odgovara na sličan način uvredama, nadmenim stavom ili sa 'pa, ja'. Ružno je reći, ali mi smo nekako navikli na taj njegov bahati odnos. Imamo situaciju da ga potpuno ignoriramo, što je jako teško s obzirom na funkcije koje obnaša. S druge strane, dužni smo građanima prenijeti informacije o njegovom radu, djelovanju i mišljenju na određena pitanja, tako da smo u pat-poziciji šta nam je činiti'', kazala je novinarka CIN-a Renata Radić Dragić.

Udruženje BH Novinari pozvali su novinare da bojkotiraju Milorada Dodika, no je li to realno?

''Neće se to nikada dogoditi. Novinarska zajednica je podijeljena, Dodik to zna. On ima strahovit utjecaj na pojedine medije i on doslovno dirigira u tri-četiri medijske kuće. Jasno mu je da može da se ponaša kako hoće. Jedni ga mogu bojkotirati, ali će sve dospjeti u javnost u količini i formi u kojoj hoće. Kada bi RTRS, ATV i nekoliko portala propustilo bilo kakvu demonstraciju dotičnog gospodina, to je iluzija. I kada udruženje BH Novinari pozove na bojkot, svjesni smo da to nema efekta. A to njegovo izvinjenje je bilo iskreno kao da je doslovno pokazao srednji prst, iznuđeno izvinjenje i to poslije prigovaranja novinarki zašto ga pita. To dodatno potvrđuje o kakvoj bahatosti i primitivizmu je riječ'', rekao je Marko Divković, predsjednik Udruženja BH novinari za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close