Reagiranje

Članica HNS-a poziva HNS da prekine suradnju s Dodikom

HSP BiH najžešće osuđuje izjavu Milorada Dodika kojeg nazivaju traktoristom iz Laktaša…
Vijesti / Politika | 25. 05. 2020. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tražimo od HNS BiH da prekine svaki oblik suradnje a Miloradom Dodikom i SNSD-om'', objavila je Hrvatska stranka prava BiH.

Kako se navodi u priopćenju, HSP BiH najžešće osuđuje izjavu Milorada Dodika kojeg nazivaju traktoristom iz Laktaša, koji je rekao kako je sve u Bleiburgu trebalo pobiti, pa i one koji su hodali godinama poslije da je trebalo naći i ubiti.

''Podsjećamo srpskog člana Predsjedništva BiH da su u Bleiburgu pobijeni nedužni, civili-starci, žene, djeca kao i razoružani vojnici. Mi u HSP BiH smo stava da je srpskom članu Predsjedništva žurno potrebno psihološko vještačenje. Očito da je došao do kraja političke karijere, sa čim se izgleda loše nosi pa je počeo gubiti i razum, što se najbolje vidi po posljednjoj sjednici NSRS gdje je Dodik u svome obraćanju, osramotio Republiku Srpsku kao i sve srbe u Bosni i Hercegovini'', navodi se u priopćenju.

HSP BiH poziva HNS BiH koji je bio supokrovitelj obilježavanja spomena na Bleiburšku tragediju, da javno osudi Milorada Dodika, te da se ''prekine svaka suradnja s njim dok se javno ne ispriča za ovu suludu izjavu''.

Kopirati
Drag cursor here to close