'Evo mog stava'

Dodik: U Bleiburgu ih je sve trebalo pobiti

Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu da napravim prema tome kada pogledam šta su nam uradili", rekao je Dodik.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2020. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o rezoluciji o žrtvama ustaša, Dodik je za ''Politiku'' rekao da su neki Srbi podržali taj dokument i da se prave da ne vide kako se njima pokušava reći da su antifašističku borbu nosili (prvo) Bošnjaci, Hrvati, pa Srbi, odnosno "ispade da su oni nosili borbu protiv ustaša.

Dodik je ukazao da je povijesna činjenica da su mnoge ustaše, koji su klali Srbe poslije desetak godina, postali rukovoditelji u komunističkom režimu, te da kažu, kada se usprotivi takvoj rezoluciji, da "podržava Bleiburg ".

"Evo mog stava o tome, u Bleiburg ih je sve trebalo pobiti. Nikakve empatije nema prema bilo kome. I one koji su hodali godinama, trebalo je naći i pobiti. Nikakvu distancu ne mogu da napravim prema tome kada pogledam šta su nam uradili", rekao je Dodik i podsjetio koliko su ustaše pobile Srba oko Banjaluke - u Motikama, Drakuliću, Šargovcu, Garavicama, Jasenovcu.

Odjednom Bošnjaci postadoše antifašisti, naglasio je Dodik i upitao da li je Handžar divizija bila u antifašističkom bloku.

Genocid je izvršen nad Srbima, pobijeno je više od 500.000 Srba samo u Jasenovcu, ubijali su srpski narod gdje god su stigli, rekao je Dodik i podsjetio da su u njegovom selu, Mrčevcima, ustaše pokupile 140 mirnih mještana i sve ih ubili, te da nema srpskog sela u kom se to nije dogodilo.

Dodik je naveo da su trojica gradonačelnika Sarajeva bili u ustaškoj vlasti koja je deportirala ljude u Jasenovac, te da od tolikog izvrtanja čovjeku dođe da "iskoči iz kože", prenosi Srna.

 

Kopirati
Drag cursor here to close