Čemu histerija

Dodik : Srbi neće da igraju kako oni sviraju

Nisam pozvao pripadnike bošnjačke ili hrvatske vojne komponente da obuku uniforme Vojske RS, već srpske.
Vijesti / Flash | 12. 05. 2019. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je uniforma Vojske Republike Srpske dio tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pješadijskog puka.

On je ocijenio da je histerija koja je nastala nakon njegovog poziva da dio pripadnika Trećeg pješadijskog puka sljedeće godine na svečanosti povodom Dana Vojske Srpske obuku uniforme Vojske Srpske ne služi ničemu osim podgrijavanju unutarnjih političkih prilika i natjecanja tko će mu više i prije odbrusiti.

Komentirajući izjave hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i drugih političkih predstavnika u Federaciji BiH dane tim povodom, Dodik je istaknuo da nije pozvao pripadnike bošnjačke ili hrvatske vojne komponente da obuku uniforme Vojske Republike Srpske, već srpske, koja je i nastala iz Vojske Srpske i koja i po zakonu baštini njezinu tradiciju.

"Uniforma je također dio tradicije. Oznake koje imaju uniforme Vojske Republike Srpske su i na uniformama Trećeg pješadijskog puka i uopće ne vidim čemu histerija. Ako su grb i zastava Republike Srpske problem, onda o čemu pričamo? O kakvim oružanim snagama i kakvoj BiH govorimo ako simboli Srpske u njoj nisu prihvatljivi", upitao je Dodik.

On je istaknuo da reakcije koje su uslijedile pokazuju da su neki Srbima namijenili određenu ulogu u BiH, pa ako neće da igraju kako oni sviraju nastaje problem.

"Pozivam Komšića neka održi riječ i prijavi me za izazivanje pobune. Od zlatnog ljiljana se više i ne očekuje. Uostalom Komšić se borio u takozvanoj Armiji RBiH, znači protiv Vojske Republike Srpske i jasno je odakle vuče traume", rekao je Dodik.

Onima koji bi da kritiziraju njegove izjave i tumače Daytonski sporazum, a da ga nisu ni pročitali, Dodik je poručio da Oružane snage BiH nisu tekovina Daytonskog sporazuma.

"Kada već komentiraju dobro bi bilo da nešto prije toga i pročitaju", istakao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close