Tenzije ne prestaju

Dodik podnio kaznenu prijavu protiv Schmidta i Prusine

"U namjeri da se Republici Srpskoj nanese šteta, Schmidt se lažno predstavlja kao službeno lice znajući da nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma".
Vijesti / Flash | 08. 07. 2023. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnio je prijave protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta i Dragana Prusine, direktora Službenog lista BiH.

Kako je naveo Dodik, kaznenu prijavu protiv Schmidta podnio je Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jer se "već duže vrijeme neovlašteno bavi poslovima visokog predstavnika za šta nema odluku Vijeća sigurnosti UN-a".

"U namjeri da se Republici Srpskoj nanese šteta, Schmidt se lažno predstavlja kao službeno lice znajući da nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma. Time je on počinio kaznena djela neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i lažno predstavljanje po članovima 310 i 313 Kaznenog zakonika Republike Srpske", zaključio je Dodik, a prenosi N1.

Dodik je naveo da je protiv Dragana Prusine podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH jer je kao direktor Službenog lista BiH, "svjesno kršeći zakon, svojim utjecajem, postupanjem i odlukama omogućio objavljivanje odluka takozvanog visokog predstavnika u Službenom listu BiH uslijed čega je nastala teža povreda prava Republike Srpske".

"Prusina je time počinio kaznena djela zloupotreba položaja i nesavjestan rad u službi po članovima 220 i 224 Kaznenog zakona BiH", dodao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close