Pisanje na Twitteru

Dodik o američkim dolarima u RS-u: Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar

Američko veleposlanstvo je priopćilo da je ova zemlja u razdoblju od 1995. u BiH uložila sredstva koja premašuju dvije milijarde dolara od kojih se procjenjuje se da je oko 638 milijuna dolara, oko jedne trećine, uloženo u RS.
Vijesti / Flash | 29. 03. 2023. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske komentirao je na Twitteru podatak koji je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država priopćilo o novcu koji je uložila u bh. entitet Republika Srpska.

Naime, američko veleposlanstvo je za Radio Slobodna Europa priopćilo da je ova zemlja u razdoblju od 1995. u BiH uložila sredstva koja premašuju dvije milijarde dolara od kojih se procjenjuje se da je oko 638 milijuna dolara, oko jedne trećine, uloženo u RS.

Na svom Twitteru Dodik je napisao:

“Veleposlanstvo SAD u Sarajevu bi moglo saberati i štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023. Sasvim sigurno da višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu. Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH. Samo za imovinu Republike Srpske, koju sada pokušavaju da nam otmu, date su desetine tisuća života. Da li su to procijenili na 638 milijuna dolara?”, napisao je Dodik.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpske nedavno je prekinula suradnju s veleposlanstvima Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH. Naveli su kako su “bili prisiljeni” na takvu odluku, pravdajući je “miješanjem” tih veleposlanstva u “unutarnje stvari u BiH”.

Dodik se inače od ranije nalazi na američkoj i britanskoj listi sankcioniranih osoba zbog djela korupcije i narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti države BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close