Zabranjen pristup obrazovnim institucijama

Dodik o LGBT zajednici: To treba eliminirati, idite na ostrva

"LGBT aktivistima će biti zabranjen pristup obrazovnim institucijama".
Vijesti / Politika | 28. 03. 2023. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dodijelili su ključeve 50 stanova za izbjegle i raseljene osobe u banjalučkom naselju Ada.

Tijekom razgovora s novinarima, Dodik je iskazao zadovoljstvo realizacijom projekta.

Također, Dodik je ovu priliku iskoristio da se osvrne i na političku situaciju te druge teme. Pripadnicima LGBT populacije čak je poručio i da idu na "ostrva", piše Avaz.

"Ne slušam glazbu kao američki veleposlanik"

Dodik se dotaknuo američkog veleposlanika kao i odnosa RS i SAD-a.

"Mi nismo prekinuli suradnju sa Amerikom nego sa Američkim veleposlanstvom. Ne slušam glazbu kao američki veleposlanik. Sve što je rekao je apsurd. Mislim da je on i osoblje veleposlanstva protiv srpskog naroda. Kada govori o zakonima o kleveti on govori o tijelima koja kontroliraju sudove, a oni ih kontroliraju. On je pokušao sanirati situaciju koju je sam izazvao. Kada tvrdi da imovina pripada BiH to je za nas udar na naš suverenitet, imovina pripada RS i tako će ostati, volio to taj veleposlanik ili ne volio. Poštujemo američki narod i Ameriku ali ne poštujemo takve mešetare. Imovina neće biti na dnevnom redu. Imovina pripada nama", kazao je predsjednik RS.

Dao je komentar i zakonu o kleveti Dodik je kazao da će sigurno biti doneseni.

"To zagađuje javni prostor"

"LGBT aktivistima će biti zabranjen pristup obrazovnim institucijama. Ja mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminirati, ja se sada odlučujem, da oni nama nameću svoje vrijednosti to nećemo dopustiti. Ja i dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onog što propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da u svom privatnom životu upražnjavaju šta hoće, tužite me nikakav problem nije. Za mene je neprihvatljiv zakon o istospolnim brakovima, smijem biti protiv".

"Imate mjesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close