50. rođendan Igokee

Dodik napustio utakmicu zbog navijačkog skandiranja ''Vučiću, pede*u!''

''Znam koliko je do sada Aleksandar Vučić pomagao Partizanu, ali nakon ovakvog ponašanja navijača, nisam siguran da treba i dalje da pomaže taj klub'', napisao je Dodik.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2023. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i bh. entiteta Republika Srpska, oglasio se nakon što je napustio jednu od utakmica Internacionalnog košarkaškog turnira povodom 50. rođendana Igokee u Banjaluci.

Kaže da se radilo o fenomenalnom košarkaškom spektaklu, a kojeg je poremetilo ponašanje grupe navijača, prenosi Slobodna Bosna.

Dodik se oglasio na Twitteru, napisavši da se turnir prikazivao i u Rusiji, Turskoj, Izraelu i drugim zemljama regije.

''Međutim, ovaj košarkaški spektakl poremetila je grupa navijača koja je neprimjereno skandirala predsjedniku Srbije. Znam koliko je do sada Aleksandar Vučić pomagao Partizanu, ali nakon ovakvog ponašanja navijača, nisam siguran da treba i dalje da pomaže taj klub. Poznato je koliko volim košarku, ali večeras sam napustio utakmicu zbog neprimjerenog skandiranja navijača'', naveo je Dodik.

Dodik je meč u kojem je Partizan ipak pobijedio napustio u trećoj četvrtini, a zbog navijačkog skandiranja ''Vučiću, pede*u!''.

Kopirati
Drag cursor here to close