3:0 u seriji

Borac izvukao produžetak, Igokea obranila titulu

U produžetku je Bryant Crawford preuzeo odgovornosti kada se utakmica lomila, pogodio je važni tricu za 85:82, Rebec je zaradio tehničku, na kraju je Nerandžić s linije slobodnih bacanja potvrdio slavlje domaćih košarkaška, završilo je 89:83.
Sport / Košarka | 26. 05. 2023. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dileme nije bilo, finale je zaključeno u tri utakmice. Bez većih problema Igokee su prošli ovu finalnu seriju i tako obranili titulu prvaka. Ipak, treća utakmica je ponudila nešto više neizvjesnosti s obzirom na to da je pitanje pobjednika odlučeno tek nakon produžetka.

Produžetak je malo tko mogao očekivati jer je Igokea na početku četvrte četvrtine imao velikih 15 poena prednosti. Na osam i pol minuta prije kraja na semaforu je stajalo 62:49, trica koju je pogodio Delalić kao da je nagovijestila povratak Borca. Za manje od četiri minute gosti su napravili sjajnu seriju 13:0 za potpuni povratak u utakmicu. Imali su domaći košarkaši i +7 sedam minutu i pol prije kraja ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf u regularnom tijeku utakmice. Na kraju je Gavrić pogodio tricu u posljednjem napadu za 74:74.

U produžetku je Bryant Crawford preuzeo odgovornosti kada se utakmica lomila, pogodio je važni tricu za 85:82, Rebec je zaradio tehničku tražeći prekršaj, na kraju je Nerandžić s linije slobodnih bacanja potvrdio slavlje domaćih košarkaška, završilo je 89:83.

Crawford je ubacio 34 poena (šut iz igre 12/16), a 15 poena je dodao Stefan Đorđević. Kod Borca je najbolji bio Jan Rebec s 24 poena, a samo jedan manje (23) ubacio je Aleksandar Langović.

Košarkaši Širokog Brijega su u četiri utakmice bili na kraju bolji od Budućnosti iz Bijeljine, pa će i naredne sezone igrati Drugu ABA ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close