"Boga molimo da nađemo što više živih ljudi"

Dobrača: Od srijede smo spasili 10 života

"Dugo je vremena prošlo, ali hvala Bogu još se pronalaze živi ispod ruševina, što su sretne vijesti i to razbija stres", kazao je Dobrača.
Vijesti / Flash | 12. 02. 2023. u 18:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Gorske službe za spašavanje općine Novi Grad Sarajevo se nalazi u turskom gradu Antakya i upravo smo locirali dva tijela, pa tako da sada prosijecamo betone, ploče da bi došli do tih tijela da ih izvadimo, kazao je Feni Fahrudin Dobrača, vođa tima Gorske službe za spašavanje sarajevske općine Novi Grad.

Istaknuo je da je bilo i nekoliko prijava o živim osobama.

"Kolege iz turskih službi spašavanja jutros su izvadili živo dijete od pet godina", kazao je Dobrača.

Zajedničkim snagama 

Istaknuo je da je ekipa bh. spasioca do sada pronašla i izvadila više od 20 mrtvih tijela iz ruševina, otkako je stigla u Tursku, tj. od srijede.

"Od srijede kako smo tu, spasili smo ukupno 10 osoba, u koordinaciji s turskim spasilačkim timovima. Informirali smo se o svim našim spašenim i svi su u dobrom stanju, nitko nije teže ozlijeđen", kazao je Feni Dobrača.

Dodao je da je dobio informaciju i da su spasioci iz Republičke uprave civilne zaštite RS spasili djevojčicu s kolegama iz Turske.

"Svi mi koordinirano i radimo to zbog govornog područja. Vlada jedan ozbiljan sustav u sustavu spašavanja", kazao je Dobrača.

Veliki stres

Dodao je kako se danas urušila još jedna zgrada na terenu gdje se nalazi njegova ekipa.

"Upravo iza mojih leđa se srušila zgrada. Krećemo u akciju potrage za jednim tijelom koje smo već locirali, ali nismo ga mogli izvaditi, zato što je bilo prikliješteno velikim, teškim betonima i na nezgodnom je mjestu. Sada bageri razrušavaju tu zgradu i za nekih 15-20 minuta ćemo pristupiti i tu vađenju tijela. Jučer smo pronašli mrtvu jednu cijelu obitelj , majka, otac i dijete, zagrljene i to je jedna vrlo stresna situacija za nas. Malo je stresno, svaki dan se susrećemo s tim. Dugo je vremena prošlo, ali hvala Bogu još se pronalaze živi ispod ruševina, što su sretne vijesti i to razbija stres", kazao je Dobrača.

Dodao je da je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca došao pomoći.

"Boga molimo da nađemo što više živih ljudi, to nam je jedina svjetla točka i satisfakcija u ovom svemu", kazao je Dobrača.

Kopirati
Drag cursor here to close