Spasili djevojčicu nakon 152 sata

Spasioci iz RS-a: Spasili smo jedan život, idemo dalje

Vijesti / Svijet | 12. 02. 2023. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTRS / Spasilački tim Civilne zaštite Republike Srpske

Ispunili smo svoju misiju u Turskoj, ali nastavljamo dalje, poručili su članovi Spasilačkog tima Civilne zaštite Republike Srpske, koji su izvukli iz ruševina u Kahramanmarašu živu djevojčicu.

"Teški strojevi su radili na ovom mjestu. Prvo je pronađeno tijelo od starije žene i dok se to tijelo izvlačilo, čuli su se glasovi. Kada smo vidjeli da ima nade da je netko živ, odmah smo prionili na posao. Radili smo sa AFAD-om kao jedan tim. Naša misija je ispunjena, spasili smo jedan život, idemo dalje", poručio je Nenad Јovanović iz Bijeljine.

Video: Spasioci iz Srpske poslije šest dana izvukli živu djevojčicu u Kahramanmarašu

Djevojčica je bila pod ruševinama više od 152 sata.

"Stavili su je na mobilizacijsku dasku, dana joj je infuzija i nadamo se da će se što prije oporaviti jer nije teško ozlijeđena, onoliko koliko smo mi uspjeli vidjeti. Nema umora, pogotovo kada znamo šta smo uradili. Isunjavamo svoj zadatak i izvlačenjem mrtvih tijela, ali veliki je ponos i poticaj kada uradite ovo što smo mi danas uradili", dodao je Јovanović.

Video: Spasioci iz Srpske poslije šest dana izvukli živu djevojčicu u Kahramanmarašu

Dodik: Cijela Srpska je ponosna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da je sretan i ponosan na tim spasilaca iz Republike Srpske koji je spasio djevojčicu iz ruševina u turskom gradu Kahramanmaras.

"Čestitam im na uspjehu. Cijela Srpska je ponosna na njih. U izuzetno teškim uvjetima pokazuju ogromnu hrabrost i izlažu svoje živote kako bi pomogli ugroženima", napisao je Dodik na "Twitteru".

Kopirati
Drag cursor here to close