U strahu?

Direktorica Službenog glasnika RS-a podnijela ostavku

Novi vršitelj dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske je politolog Miloš Lukić, koji je na ovu poziciju izabran na telefonskoj sjednici Vlade RS.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2023. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi vršitelj dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske je politolog Miloš Lukić. Lukić je na ovu poziciju izabran danas na telefonskoj sjednici Vlade Republike Srpske, a ta odluka je odmah danas objavljena u Službenom glasniku Srpske.

Odluka sutra stupa na snagu.

Lukić je za ATV rekao da će mu prvi zadatak na novoj funkciji biti objavljivanje Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Lukić je na ovu funkciju izabran nakon što je dosadašnja vršiteljica dužnosti direktora Službenog glasnika Milka Devušić podnijela ostavku, pišu Nezavisne novine.

Klix.ba piše kako je Milka Devušić podnijela je neopozivu ostavku na tu funkciju jer nije mogla da se nosi sa pritiskom u vezi sa (ne)objavljivanjem odluka OHR-a.

Predsjednik RS- Milorad Dodik jučer je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske koji je NSRS usvojila na 7. posebnoj sjednici održanoj 21. lipnja 2023. godine i uputio na objavljivanje u Službeni glasnik.

Službeni glasnik je u obavezi da objavi Dodikov Ukaz

Kopirati
Drag cursor here to close