Mostar

Odgođena deložacija obitelji Alispahić iz stana u Ulici kralja Tomislava

Radi se o drugoj deložaciji ove obitelji zbog duga banci u kojoj je 2003. godine podignut kredit, a koji se nije redovno vraćao.
Vijesti / Flash | 20. 04. 2022. u 11:26 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dogovoru sa svim strankama, sudskim izvršiteljima, tražiteljima izvršenja i kupcem, na mjesec dana je odgođena deložacija obitelji Alispahic iz stana u Ulici kralja Tomislava 58 u Mostaru.

Od jutros je trajala deložacija iz stana obitelji Alispahić, 75- godišnje Mahire i njezinog psihički bolesnog sina koji ima teški oblik PTSP-a. Kako saznajemo 75- godišnje Mahira zatvorila se u stan i nije dozvoljavala ulazak sudskih izvršitelja, a na mjesto događaja su izašli i djelatnici Hitne pomoći.

Radi se o drugoj deložaciji ove obitelji zbog duga banci u kojoj je 2003. godine podignut kredit, a koji se nije redovno vraćao. Stan od 80 m2 u centru grada vrijedan 133 000.00 KM prodan je nepoznatoj osobi za 45 000.00 KM.

Odvjetnici obitelji Alispahic zatražili su odgodu deložacije jer se u međuvremenu javila kćerka gospođe Mahire, koja živi u Italiji i koja do sada nije znala za ovu situaciju svoje obitelji, sa zahtjevom da banci otplati dug.

Kako saznajemo, s obzirom da se kredit od 19 000.00 KM, koji je Mahirin suprug podigao 2003. godine, nije redovno vraćao banka je zatražila povrat svojih sredstava, čiji je dug do danas narastao na 45 000.00 KM.

Sud još nije donio odluku po pitanju promijene predmeta izvršenja na način da se isplati taj novac dobrovoljno i povuče prodaja koja je u međuvremenu provedena. Ovaj zahtjev dostavljen je banci da se očituje o njemu za što ima rok od osam dana. Sudski izvršitelji izašli su na izvršenje deložacije koja je bila zakazana za današnji dan.

Ono što treba istaknuti u svemu ovome, pitanje je prava na dom obitelji Alispahic, koji je nepovrediv po Članu 8 Zakonu o ljudskim pravima, posebno kada osoba nema niti jednu drugu nekretninu na prostoru u BiH.

Inače, Sud je ranije donosio odluke u korist takvih osoba u kojima je ustanovio povrede prava na dom i uglavnom su obustavljali deložacije.

Kopirati
Drag cursor here to close