Polaganje vijenaca

Dan ustanka naroda BiH protiv fašizma obilježen u Banja Luci

Iz banjalučkog kraja u Narodno-oslobodilačkoj borbi sudjelovalo je oko 3.000 boraca, živote za slobodu je dalo njih oko 1.000, a taj grad je dao 21 narodnog heroja.
Vijesti / Flash | 27. 07. 2019. u 18:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Banja Luka / Dan ustanka u Banja Luci

Polaganjem vijenaca na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u subotu je u Banjoj Luci obilježen 27. srpanj – Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu. 

Iz banjalučkog kraja u Narodno-oslobodilačkoj borbi sudjelovalo je oko 3.000 boraca, živote za slobodu je dalo njih oko 1.000, a taj grad je dao 21 narodnog heroja. 

Predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Banja Luka Rade Džajić sudjelovao je u oslobađanju Banje Luke, te kaže da je zadovoljan jer se današnji datum obilježava na adekvatan način, budući da su na tom mjestu održane tri sjednice pokrajinskog komiteta Komunističke partije i oblasnog komiteta te pod rukovodstvom Đure Pucara Starog donesena odluka da se diže ustanak. 

U ime Grada Banje Luke vijenac na spomenik palim Krajišnicima položio je gradonačelnik Igor Radojičić. 

''Obilježavamo 78. godišnjicu ustanka i ovo je tradicija koja traje desetljećima i zadržali smo je bez obzira na promjene država i sustava. Ovaj datum obilježavamo s ponosom, prisjećajući se da smo bili dio antifašističke borbe i da pripadamo tom pokretu. Poštujemo svoju povijest i sve njene segmente, jer povijest niti je počela niti će završiti s nama'', rekao je Radojičić. 

Povodom obilježavanja 78. godišnjice ustanka protiv fašizma, vijence su položili i izaslanica predsjednice Republike Srpske Nada Tešanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, predstavnici Trećeg (RS) pješadijskog puka, te izaslanstva SUBNOR-a Beograda, Ljubljane, Modriče, Laktaša i Crne Gore.

Kopirati
Drag cursor here to close