Dan pobjede nad fašizmom

Komšić: Važno je da se antifašizam dodatno učvrsti

Važno je da se antifašizam, kao univerzalna civilizacijska vrijednost, dodatno učvrsti i prezentira kao nasušna potreba svih građana
Vijesti / Politika | 08. 05. 2019. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je poruku građanima povodom obilježavanja 9. svibnja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe.

''Sutra obilježavamo 74. godišnjicu pobjede nad fašizmom. Nažalost, i nakon toliko godina, pojavni oblici fašizma prisutni su i danas u našoj zemlji, ali i širom Europe. Stoga, veoma je važno da se u Bosni i Hercegovini neprekidno podsjećamo na datum 9. svibanj, Dan pobjede nad fašizmom, koji se ujedno obilježava i kao Dan Europe'', navodi se u priopćenju.

Komšić je istaknuo da se na taj način ističe antifašističko opredjeljenje većine građana Bosne i Hercegovine, države koja je često bila na udaru fašizma i fašističkih ideologija.

''Važno je da se antifašizam, kao univerzalna civilizacijska vrijednost, dodatno učvrsti i prezentira kao nasušna potreba svih građana, koji antifašističku borbu zapravo smatraju svojom borbom. Kao dio europskog kontinenta, uvijek treba pokazivati da se nalazimo na pravoj i pravilnoj strani svjetske historije, tako što ćemo njegovati tekovine antifašističke borbe i time pokazati da fašizmu nije mjesto u Bosni i Hercegovini'', istaknuo je Komšić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close