Stranci

Crnogorac ugrožava sigurnost BiH

Predmetnoj osobi je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritorij BiH u periodu od pet godina, nakon čega je stavljen pod nadzor u Imigracijski centar Službe za poslove sa strancima.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2019. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provodeći pojačane operativne aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, u cilju zaštite sigurnosnog sustava Bosne i Heregovine, Služba za poslove sa strancima  je locirala osobu  N.H državljanina Crne Gore,  za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Predmetnoj osobi je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritorij BiH u periodu od pet godina,  nakon čega je stavljen pod nadzor u Imigracijski centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba se dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom i prometom opojnim drogama i ranije je bilo predmetom rada sigurnosnih organa Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima poduzima potrebne mjere i radnje sa ciljem udaljenja lica N.H. sa teritorija BiH. Služba će nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, stoji u priopćenju Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close