Ministarstvo obrane

Crna Gora demantirala Helezove tvrdnje o dronovima kamikazama

"Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore", priopćili su, reagirajući na Helezovu izjavu.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2024. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tvrdnji ministra obrane BiH Zukana Heleza da se dronovi kamikaze proizvedeni u Bosni i Hercegovini ispituju na poligonu u Crnoj Gori, reagirali su iz Ministarstva obrane ove zemlje i demantirali Helezove tvrdnje.

"Nije predviđena obuka upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore", priopćili su, reagirajući na Helezovu izjavu, prenosi Avaz.

Naveli su da planom bilateralne suradnje u oblasti obrane između dvije zemlje za 2024. godinu nije predviđena nikakva vrsta zajedničke obuke što se tiče upravljanja bespilotnim letjelicama.

"Planom bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Crne Gore i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, koji je u fazi finalnog usuglašavanja, nije predviđena ni jedna vrsta zajedničke obuke upravljanja bespilotnim letjelicama na teritoriji Crne Gore", tvrde iz Ministarstva obrane Crne Gore.

Istaknuli su i da se svi oblici suradnje ministarstava obrane Crne Gore i BiH, kao što su opremanja, pripreme i realizacije bilateralnih sastanaka i drugih aktivnosti iz domena odbrane i upotrebe oružanih snaga između država, dogovaraju i usklađuju kroz planove bilateralne suradnje.

Podsjetimo, Helez je 29. ožujka gostujući na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića kazao kako pravi(mo) dronove kamikaze.

"Već imamo predugovor sa dvije države. Dron je završen, spakiran, gotov. Testirat ćemo ga u Crnoj Gori. Pitaju me gdje se prave dronovi, pa ne pravim smjesu za ćevape pa da o svemu mogu javno govoriti. To su tajni podaci", rekao je, na što ga je Hadžifejzović upitao gdje se prave dronovi.

"Odvest ću vas i sve ćete vidjeti svojim očima", kazao je Helez.

Kopirati
Drag cursor here to close