Razmijenjena mišljenja

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali s Borrellom

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, regiji i na globalnom planu, kao i o europskoj perspektivi BiH
Vijesti / Flash | 16. 03. 2022. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su visokog predstavnika Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednika Europske komisije Josepa Borrella.

Na početku sastanka izražena je zahvalnost Josepu Borrellu na posjeti, kao i na interesu i posvećenosti EU Bosni i Hercegovini.

"Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, regiji i na globalnom planu, kao i o europskoj perspektivi BiH", priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodaje se da je na sastanku rečeno je da je regionalna posjeta visokog predstavnika EU prilika za razgovor s partnerima na Zapadnom Balkanu i za podršku EU reformama i prioritetima na europskom putu BiH.

Razgovarano je i o situaciji u Ukrajini i uticaju na sigurnost Europe, te suočavanju s ekonomskim posljedicama.

Izražena je zahvalnost Predsjedništvu BiH na podršci operaciji Althea, čiju je misiju visoki predstavnik Borrell obišao danas u sklopu posjete BiH.

Sastanku su prisustvovali direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

Kopirati
Drag cursor here to close