Nakon sjednice

Čović: Izetbegović je spreman, a Dodik će nas podržati

''Izmjena Izbornog zakona je prepoznata kao nužna reforma koja se mora riješiti kako bi BiH dobila uopće kandidatski status u EU''.
Vijesti / Politika | 16. 03. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda BiH, Dragan Čović, nakon sjednice održane u srijedu, kazao je kako su ''danas imali korektan razgovor sa Borrellom i suradnicima i razgovaralo se o ozbiljnim temama koje se tiču cijele problematike u BiH i naravno nužde oko izmjena Izbornog zakona kako bi se Izbori ove godine uopće mogli održati''.

''Izmjena Izbornog zakona je prepoznata kao nužna reforma koja se mora riješiti kako bi BiH dobila uopće kandidatski status u EU'', dodao je.

Istaknuo je i to da je ''kolega Izetbegović također rekao da je spreman intenzivno raditi na tome kako bi se taj posao završio, a Dodik je dao jasan stav da ako se mi dogovorimo sve u Federaciji, da će oni u RS-u to prihvatiti''.

''Nadam se da će gospođa Eichhorst, sutra, prekosutra i u subotu imati dovoljno sugovornika da ovaj posao završi. Mislim da smo se usuglasili oko člana 4. i 5. oko Ustava BiH, ograničenih izmjena, te da smo se usuglasili za Dom naroda''.

''Ostali smo u raskoraku oko načina kako izabrati dva predstavnika, onog koji predstavlja Hrvate i ostale građane i drugog koji predstavlja Bošnjake i ostale građane. Dom naroda je Gornji dom Parlamentarne skupštine BiH, to će tako i ostati'', istaknuo je Čović.

''Mi već kršimo brutalno puno zakona jer nemamo usvojen globalni fiskalni okvir'', naglasio je.

Također, kada je u pitanju sjednica planirana za 24. ožujak, na pitanje hoće li se na dnevnom redu naći i Zakon o akcizama i ukidanju PDV-a, Čović je kazao da ''Ako se do te sjednice ne desi usuglašavanje kolegija, tada ću ja kao predsjedatelj inzistirati da na dnevni red stavimo ovu točku.

Kopirati
Drag cursor here to close