Od 4. svibnja

Čampara predložio ukidanje zabrane kretanja građana

Federalnom stožeru civilne zaštite predložio je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 4. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se nije upuštao, da se to početkom svibnja učini postepeno.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2020. u 08:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom stožeru civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana ('policijski sat') na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Čampara je predložio da Ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 4. svibnja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, cijeni kako su stečeni uvjeti za potpuno ukidanje ove mjere.

Federalnom stožeru civilne zaštite predložio je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 4. svibnja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutarnjih poslova nije upuštao, da se to početkom svibnja učini postepeno.

U tom slučaju ministar Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji Federacije BiH na način da se u periodu od 4. svibnja 2020. godine do 10. svibnja 2020. godine zabrani kretanja građana na području FBiH od 22:00 sati do 05:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. svibnja 2020. godine.

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. ožujka 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19), priopćeno je iz Kabineta ministra.

 

Kopirati
Drag cursor here to close