Plaće

Bunt u Sarajevu: Medicinari se povukli s trijažnih punktova

Predsjednik Sindikata Edo Selimić rekao je kako od jutros pacijente primaju samo liječnici, koji procjenjuju tko će biti primljen.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Svi medicinari na području Kantona Sarajevo pri domovima zdravlja povukli su se od jutros do daljeg s trijažnih punktova, što je odluka Sindikata radnika u zdravstvu ovog kantona nakon, kako kažu, višemjesečne agonije u kojoj se nalaze njihovi članovi koji sedamnaesti mjesec čekaju usklađivanje koeficijenata i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora.

Oni su se povukli jutros u 7.30 sati, izvijestila je Srna.

Predsjednik Sindikata Edo Selimić rekao je kako od jutros pacijente primaju samo liječnici, koji procjenjuju tko će biti primljen.

Rekao je kako će ovaj vid prosvjeda biti svakodnevan da bi na simboličan način bila skrenuta pažnja na radnike u zdravstvu i njihov položaj.

On je još jednom podsjetio da radnici u zdravstvu u četvrtak od 12.00 do 13.00 sati izlaze na mirne prosvjede ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

"Do ovog trenutka ništa se po tom pitanju nije promijenilo. Čekamo potez premijera Marija Nenadića. Kad on odustane od neke svoje nedoumice, kolebanja i klackanja mi smo spremni odustati od prosvjeda i vratiti se pacijentima. Takva odluka odmah će biti donesena, što se nas tiče", rekao je Selimić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close