Vlada FBiH

Potpisan izmijenjeni kolektivni ugovor u elektroprivrednim djelatnostima

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora važe do 30. studenog
Vijesti / Flash | 29. 06. 2020. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granski kolektivni ugovor o izmjeni i dopuni Granskog kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u FBiH potpisan je u ponedjeljak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Potpise na ovaj ugovor su stavili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uime Vlade FBiH, i predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić, a suglasnost je potpisao predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenika Elektroprivrede HZ HB Dubravko Pervan.

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora važe do 30. studenog. Ukoliko se do isteka ovog razdoblja ne bude zaključen novi, danas potpisani Granski kolektivni ugovor bit će primjenjivan još 90 dana nakon njegovog isteka.

Ugovorne strane su se obavezale da će, kroz međusobnu komunikaciju, stupiti u pregovore za zaključivanje novog ili za zaključivanje izmjena i dopuna postojećeg Granskog kolektivnog ugovora do 15. studenog, potpisivanjem principa za protokol o vođenju pregovora, pri čemu su suglasne da pregovarački proces treba okončati do 30. studenog, osim ako se drugačije ne dogovore, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close