Dokle se stiglo?

Bunoza sa Schmidtom i Sattlerom - O reformskim zakonima

Schmidt i veleposlannik Sattler pohvalili su zalaganje i angažman Ministarstva pravde BiH na izradi zakona koji su već do sada usvojeni.
Vijesti / Flash | 10. 10. 2023. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt i šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Johann Sattler danas su posjetili Ministarstvo pravde BiH gdje su se sastali s ministrom pravde BiH Davorom Bunozom.

Kako je priopćeno iz Ministarstva pravde BiH, razgovarano je o reformskim zakonima na kojima se radi u Ministarstvu pravde BiH, a to su Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH, Zakon o sudovima u BiH, propisima vezanim za Ustavni sud BiH, te izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi.

Schmidt i veleposlannik Sattler pohvalili su zalaganje i angažman Ministarstva pravde BiH na izradi zakona koji su već do sada usvojeni, te izrazili nadu i uvjerenje kako će se pozitivni zamah donošenja zakona koji su dio europskih prioriteta, biti nastavljen.

Istaknuli su kako će u studenom ove godine Europska komisija dati svoje mišljenje o napravljenim reformskim potezima u BiH i ispunjavanju 14 prioriteta, te naglasili kako vjeruju da će ono biti pozitivno.

Ministar Bunoza zahvalio je na podršci koju Ministarstvu pravde BiH daju i OHR i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH. Kazao je kako je angažman Ministarstva i njega osobno neupitan, a s ciljem da BiH dobije zeleno svjetlo za otvaranje pregovora s Europskom unijom o pristupanju.

Razgovarano je i o Memoranduma o suradnji između Ministarstva pravde BiH i Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove iz Haaga za dostavljanje podataka iz osuđujućih presuda za bh. državljane.

Memorandum je usuglašen između Ministarstva pravde BiH i Mehanizma te će uskoro biti dostavljen Predsjedništvu BiH na odobravanje prije konačnog potpisivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close