Rajko Vasić

Bivši tajnik SNSD-a 'prijeti' miniranjem zgrade BHRT-a

Vasić je i ranije bio predmet raznih prijava, a između ostalog, 11. srpnja 2018. godine Bošnjacima je prijetio novim genocidom.
Vijesti / Flash | 26. 03. 2022. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši tajnik te stranke Rajko Vasić danas je poslao monstruoznu poruku povodom teške financijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

"BHRT - opstanak ili propast? Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram", napisao je na Twitteru ovaj dokazani negator genocida u Srebrenici.

Sa BHRT-a stiže najava da će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama, piše Slobodna Bosna.

Kolege s BHRT-a odmah su kontaktirale glasnogovornika SNSD-a Radovana Kovačevića pitajući ga da li je ovo stav SNSD-a. On je kazao da ne podržavaju bilo kakvo nasilje, ali je ipak pokušao opravdati sramotan potez svog stranačkog kolege, piše Klix.ba.

"Naravno da SNSD ne podržava bilo kakvo nasilje niti bilo kakav poziv na nasilje, ali opet treba biti iskren i reći da Rajko Vasić sigurno nije mislio ozbiljno nego da čovjek ima takav sarkastičan stil komunikacije'', rekao je Kovačević.

Vasić je i ranije bio predmet raznih prijava, a između ostalog, 11. srpnja 2018. godine Bošnjacima je prijetio novim genocidom. Iako je SIPA vršila provjere, Vasić nije sankcioniran, a on je nakon spornog twitta objavio niz poruka mržnje kojima negira genocid u Srebrenici.

Sada su na potezu sigurnosne i pravosudne institucije koje bi Vasićeva nedjela i direktne prijetnje zasigurno konačno trebale procesurirati. U protivnom može se smatrati da su ovakve direktne prijetnje i za policiju i tužiteljstvo samo njegov "sarkastični stil komunikacije".

Podsjetimo, zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa RTV servisu Bosne i Hercegovine prijeti potpuni kolaps i obustava rada. Zbog toga je Samostalni sindikat radnika odlučio organizirati proteste u ponedjeljak s početkom u 12 sati.

Poslovodni odbor BHRT se obratio javnosti povodom nemogućnosti funkcioniranja jer su im računi blokirani već tri tjedna U BHRT-u je zaposleno 870 radnika te je egzistencija svih radnika ugrožena.

Kopirati
Drag cursor here to close