Berane

Ratko Mladić dobiva ulicu?!

Na sjednici Vijeća je razmatrano još nekoliko desetina prijedloga o imenovanju i preimenovanju ulica na području beranske općine…
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2021. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je prijedlog da jedna ulica u Beranama ponese ime Ratka Mladića.

Na sjednici Vijeća je razmatrano još nekoliko desetina prijedloga o imenovanju i preimenovanju ulica na području beranske općine, navodi Srna.

"Nije to ništa novo. Prijedlog da general Mladić dobije ulicu predlagao je ranije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na popisu je bilo još značajnih imena iz srpske povijesti kao što su patrijarh Pavle, Meša Selimović, kao i znameniti Vasojevići", izjavio je Kiković Srni.

Kiković je objavio je kako je riječ o savjetodavnom tijelu koje nema pravo odlučivanja, već mišljenje o prijedlozima prosljeđuje nadležnom tajništvu, a konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno ministarstvo.

"Vijeću je pristigao veliki broj prijedloga od institucija i pojedinaca. Tačno je da su među njima bili i prijedlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj prijedlog je prošao", naglasio je Kiković.

Kopirati
Drag cursor here to close