Dorćol

Beograd: Matejevo društvo je konzumiralo drogu, donijeli su je sa sobom

Šef policijskog sindikata iznio je i neke nove detalje. Tvrdi kako su mladići konzumirali i opijate, među kojima je najopasniji speed.
Vijesti / Flash | 06. 01. 2022. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović dao je izjavu o slučaju nestanka 27-godišnjeg Mateja Periša.

"Policija je više nego u uobičajenim okolnostima uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dijete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena", istaknuo je Mijailović, prenosi Blic.

Šef policijskog sindikata iznio je i neke nove detalje. Kazao je kako su u smještaj na beogradskom Dorćolu ušli oko 18 sati te da su u apartmanu počeli konzumirati alkohol.

"Oko 21 sat su otišli u restoran Ambar, gdje su također pili alkohol. Nastavili su provod u klubu Gotik, gdje su naručili veliku količinu alkohola", rekao je Mijailović.

Tvrdi kako su mladići konzumirali i opijate, među kojima je najopasniji speed.

"Možete misliti kako je to utjecalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je oko 1:40 ustao od stola i naglo izašao napolje. Činjenica je da su njegovi prijatelji skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne", kaže Mijailović.

Naglašava da je policija od starta od njih dobivala skromne informacije.

"Nisu spominjali opijate jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju u kojem su došli iz Hrvatske i u smještaju u Beogradu. Konzumirali su drogu. Najvjerojatnije sva sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom", navodi Mijailović.

Kazao je kako ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Matej bio potresen smrću prijatelja koja se dogodila prije samo mjesec i pol dana.

"Mateju se ova tragedija dogodila prije samo mjesec i pol dana i mi ne znamo kroz koji proces tugovanja prolazi ni kako se oporavlja od šoka", kaže.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije naglašava da policija savjesno radi svoj posao i da se samo nadaju da će pronaći mladića živog:

"Što više vremena protječe, to je nade sve manje, ali nećemo odustati dok ne riješimo ovaj slučaj. Kao i svaki slučaj kad je u pitanju dijete, policajci se predaju zadatku više nego inače", zaključuje Mijailović.

"Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije i Više javno tužiteljstvo u Beogradu jedini daju i davat će službene informacije o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišem, rekao je danas Tanjugu viši javni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović.

"Sve druge informacije koje se pojavljuju u medijima nisu službene ni potvrđene jer ovo Tužiteljstvo u suradnji s MUP-om aktivno sudjeluje i usmjerava potragu za nestalim mladićem", kazao je on.

U cilju pronalaska nestalog donesene su naredbe za izuzimanje snimki sigurnosnih kamera, kao i naredbe za vještačenje DNA profila s mjesta gdje je mladić viđen posljednji put te se poduzimaju sve druge neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, poručili su jučer iz Tužiteljstva te dodali da će o svim novim saznanjima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Matej Periš je nestao u noći s 30. na 31. prosinca, a nestanak je službeno zabilježen 31. prosinca u 18 sati, kada kreće potraga.

Danas ulazimo u sedmi dan potrage koja je dosad bez uspjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close