Analiziraju se snimke

Beograd: Peti dan potrage za Matejem

Vijesti / Svijet | 04. 01. 2022. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišem ušla je u peti dan.

"Nažalost, zasad nismo pronašli niti jedan trag. Potraga s naše strane je počela jučer oko 17 sati. Pretraživali smo isti ovaj potez od kluba gdje se to eventualno dogodilo, pa sve do ušća. Pretraživali smo po splavovima, objektima na vodi, uz obalu, dok je riječna policija čamcima obilazila objekte sa strane vode. Danas je opet isto područje - takva je priroda rijeke da nije sigurno gdje se može pojaviti tijelo pa smo ponovno pretražili to područje", objasnio je jedan od spasioca Drago Kovačević za Novu TV.

Jončić je otkrio da im je ovo u godinu i pol već treća potraga.

"Trudimo se, ali obzirom da je rijeka u pitanju - iz minute u minutu se mijenja stanje. Jako je nezgodno za pretragu, uvjeti su jako teški. U principu, nekada uspijemo, a nekada ne", objasnio je.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

Sve policijske službe u Srbiji već su danima na nogama, u Srbiji je i Matejev otac Nenad koji prati tijek potrage, no mladiću zasad nema traga.

U međuvremenu, u javnosti se pojavljuje sve više detalja njegova nestanka, a u ponedjeljak poslijepodne objavljene su intrigantne snimke koje, na žalost, samo produbljuju misterij nestanka, ali ne pružaju odgovor na ključno pitanje - gdje je.

Beogradski tabloidi objavili su tako snimke na kojima se vidi mladić koji trči gradom usred noći. Otac Nenad potvrdio je da je na snimkama njegov sin, izuzev onih na kojima se vidi osoba koja pliva u Savi.

Mladić koji izgleda kao Matej Periš imao je crnu majicu kratkih rukava, traperice i tenisice. Na početku videozapisa može se vidjeti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gdje je snimljen oko 1.47 sati kako trči ka Beogradu na vodi, donose u svojoj rekonstrukciji događanja beogradske Večernje novosti.

U narednih nekoliko snimki koje su skinute sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrižju zaustavlja taksi vozilo i pokušava ući u auto. Na snimci se može primijetiti kako on pokušava otvoriti vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna je li taksist bio zauzet ili nije htio primiti mušteriju. Identitet tog taksista još nije utvrđen, no policija će svakako morati porazgovarati i s njime.

Podsjećamo, Matej je u Beograd došao proslaviti Novu godinu. Noć uoči Silvestrova bio je u klubu Gotik, u kompleksu Betonska hala. Tamo se nalazi desetak ugostiteljskih objekata. Nije riječ o narodnjačkim klubovima, već o klubovima i restoranima za one dubljeg džepa, odnosno, ekskluzivnim okupljalištima Beograđana i njihovih gostiju.

Restorani i klubovi u Beton hali spadaju u skuplje. Beograđani i ostali poznavatelji ugostiteljske scene u srpskoj metropoli znaju da u restoranima Beton hale nema kompletne večere ispod 100 do 150 eura po osobi, što ne može svatko sebi priuštiti, pogotovo ne tamošnji prosječan građanin.

U pitanju je "lokacija u rangu Dedinja", Beton hala nije na glasu kao adresa na kojoj se noću događaju problemi, govori za Slobodnu Dalmaciju beogradska novinarka Brankica Travica, koja od prvoga dana prati slučaj nestalog Mateja Periša.

Kopirati
Drag cursor here to close