Optužen za ratni zločin

Atif Dudaković završio u bolnici

''Atif Dudaković je trenutačno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći o njegovom zdravstvenom stanju''.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2018. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zapovjednik Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković je smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je to za Klix.ba njegov odvjetnik Asim Crnalić.

''Atif Dudaković je trenutačno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći o njegovom zdravstvenom stanju'', kazao je odvjetnik Crnalić.

Podsjećamo, Atif Dudaković je uhićen 27. travnja u svom stanu u Bihaću zbog sumnje u počinjenja ratnih zločina, a koji se odnose na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti tijekom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionalnosti i pripadnika tzv. AP Zapadna Bosna tijekom 1994. godine.

Osim Dudakovića uhićeno i 13 pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, a koji su se sumnjičili za kaznena djela zločina protiv čovječnosti.

Sud BiH je donio odluku da se osumnjičeni brane sa slobode i odredio im je mjere zabrane u kojima im se zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima tiskanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj kazneni postupak, kao i javna obraćanja u vezi s ovim kaznenim postupkom.

Kopirati
Drag cursor here to close